Погват търговците на цигари край училищата

Новините

03-09-2015, 13:28

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вече текат проверки на стоки за ученици

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще извършва масови проверки на търговци в района на учебните заведения от 15 септември. Ще се следи за спазване забраната за продажба на тютюневи изделия на лица под 18 години, съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов.

Комисията вече започна инспекции в търговската мрежа в страната на стоки за ученици. С наближаването на новата учебна година вълнението и на учениците, и родителите расте, увеличава се търсенето и предлагането на учебници, помагала и различни пособия, затова и контролът се затяга.

"Това, което ние ще проверяваме, е свързано с наличието на пълната информация, с евентуалните възможни нелоялни търговски практики по отношение на намаления и промоции, които обикновено търговците се изкушават да правят, когато има такава кампания", поясни Маргаритов. Служителите на комисията ще насочат усилия и в направление "Безопасност" по отношение на облеклата и обувките за по-малките ученици.

Маргаритов увери, че екипите на контролния орган ще бъдат в непрекъсната готовност и динамика да покрият всички задачи, които ръководството на институцията оповести като приоритетни за есенния сезон.