Тайните на Варна (видео)

Мисия Варна

02-09-2015, 18:39

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Като поживеят хората някъде, подире им остава само онова, което са построили

Миналото си човек не може да промени, но с уроците на миналото може да променя бъдещето. Всяко красиво нещо, излязло от ръцете на човек, първо е било мечта в нечие сърце. А с мечти ние сме благословени. Това послание отправя видео за Варна, преплитащо по интригуващ начин историята, архитектурата, строителството, ценностите и тайните на града.

8-минутният клип, създаден по повод 25-годишнината на "Планекс Холдинг", е един от малкото стойностни филми, които си струва човек да види, за да опознае един от най-големите, най-хубавите и един от най-старите градове.

Като поживеят хората някъде, подире им остава само онова, което са построили, нищо друго не се помни - ни колко са взимали, ни колко са имали, ни какво са яли, а какво са съградили, се казва още във филма.

"Да построиш сграда не е толкова трудно. Правят го много хора. Непрекъснато. Държавата ни се напълни с лесно създадени сгради. Но да създадеш сграда с всичко нужно за почивка и спорт, със занимания за децата, да направиш така, че хората да се чувстват спокойни и сигурни, да успееш да създадеш уют не само вътре в домовете, но и във всички обществени пространства, да се сприятелиш със зеленината, с водата, с цялата палитра от цветове и аромати на природата – това е голямото предизвикателство и великото удоволствие от тази работа", констатират авторите на видеото и отчитат, че много хора са вземали и оставяли по нещо във Варна.

Такава обаче е съдбата на хубавите градове - всички ги искат. Вижте видеото за Варна: