Ирландец помага на децата от Карин дом с уникален фестивал

Мисия Варна

02-09-2015, 10:42

Снимка:

Организаторите

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Фермерски и занаятчийски пазар и работилници ще посрещат гостите на социалното заведение от 18 до 20 септември

Уникален фестивал "Усмихни се" инициира ирландецът Джъстин Боланд в подкрепа на децата със специални нужди от Карин дом. Боланд е женен за българка, живее и работи във Варна повече от десет години. Ентусиазмът и енергията им бързо събират огромен екип от доброволци в различни области, обединени в мечтата си да създадат благотворително събитие от нов тип, чието основно кредо е, че усмивката може да променя съдби.

В дните между 18 и 20 септември желаещите могат да посетят занаятчийски и фермерски пазар с над 30 участници, 15 работилници, сред които такива по роботика и конна езда, както и да се насладят на музика на живо, поднесена от варненски музиканти и актуални звезди на българската сцена.

Фестивалът включва щандове, предлагащи екологично чиста органична храна, произведена от малки местни ферми. Асортиментът е наистина голям – от домашно сирене, хляб, вино, месо и мед до органични зеленчуци и плодове. В добавка ще има и различни ръчно изработени артикули като картини, керамика, стъклени изделия и аксесоари.

На разположение на гостите ще бъдат кътове, предлагащи сандвичи, салати и вино. Предвидено е открито барбекю с бира и безалкохолни напитки. Децата няма да скучаят благодарение на многото работилници, където ще могат да се научат да яздят кон, да създадат робот, да направят керамичен съд или приготвят торта.

Всичко това ще бъде гарнирано със солидно количество жива музика в лицето на най-изявените лица на варненската сцена, сред които Blue Brothers. Гости от София ще бъдат Брас Асоциация Комбо, латино виртуозите Манго Дуенде и рок енд рол групата Casual Threesome.
Събитието ще бъде със символичен вход (2 лв.), а средствата освен с входна такса ще се набират чрез работилници, развлечения на място, продажби на пазара, спонсорства и лични дарения. Ще има организиран и благотворителен търг за стоки и услуги, предоставени от партньори.

"Мисията ни е да стартираме новата учебна година с усмивка. Понякога започвам смело да мечтая, че фестивалът ще бъде дотолкова успешно начинание и ние заедно бихме променили живота на тези деца завинаги. Просто си го представете, ти и аз, ние променяме съдби” , споделя Джъстин. Той и сподвижните му се надяват да създадат общност в подкрепа на децата със специални нужди.