Феновете на Черно море пазят лоши спомени от Костанца

През 2009 година румънски фен открадна знаме на "моряците", пострадаха двама футболисти

Тази събота отборът на Черно море ще гостува в Констанца на местния Виторул за контролна среща, която е породена от паузата на първенството заради европейските квалификации на националния отбор с Норвегия и Италия.

Феновете на Черно море обаче пазят лош спомен от последната си визита в румънския град. През 2009 година "моряците", водени от Никола Спасов, пътуват за Констанца, където играят проверка с тима на Фарул, който тогава играе в елита на северната ни съседка.

Срещата, която се е играла в 4 части по 30 минути, обаче е прекратена малко преди да прозвучи последният съдийски сигнал. Причината е, че в последните минути на проверката фен на Фарул се доближил до оградата, където са били привържениците на Черно море, и е свалил едно от знамената, след което побягнал.

Това провокирало 50-ината ултраси на варненския клуб и те нахлули на терена. Тогава главният рефер сложил край на двубоя при резултат 4:4 (Георги Илиев -2, Георги Какалов и Йордан Юруков бележат за Черно море).

В последствие привържениците дори атакували сградата, където се намирали съблекалните на двата тима. В резултат на това двама от футболистите на румънския отбор пострадали.