Септемврийско слънце ни топли до 36 градуса

Новините

01-09-2015, 07:55

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Захлаждане ще има около 10 септември

Топъл септември ни обещават синоптиците. Жегата продължава и през следващите дни. Температурите ще останат без промяна и максималните ще бъдат 30-35 градуса. Заоблачаване, но без валежи, се очаква в четвъртък. Захлаждане ще има около 10 септември. Ще вали дъжд, а температурите ще се понижат съществено с между 5 и 10 градуса.

В отделни райони те ще бъдат под 20 градуса. После времето ще се стабилизира и отново ще има повишение на температурите. На предвиждайте море на 14 и 18 септември, защото тогава ще вали, съветват синоптиците. През третото десетдневие тенденцията е да има повече спокойни и слънчеви дни. Като цяло температурите през септември се очаква да са около и над нормата. Топло време ни посреща и на 23 септември, когато започва астрономическата есен.

Вчера последните лъчи на августовското слънце пък вдигнаха живака до над 35 градуса в 6 области в страната. Жълт код беше обявен във Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч и Благоевград. Максималните температури днес пак ще са високи - между 35-37 градуса във вътрешността на областите, а по Черноморието между 31-34. Жълтият код предупреждава хората да бъдат внимателни, тъй като се очакват много високи температури.