На пазар: Цената на гроздето падна до лев за кило

Парите

28-08-2015, 14:12

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Поевтиняха и доматите и краставиците

Грозде на цена от 1 лев за килогам вече може да се намери на централния пазар във Варна. На същата цена може да се закупи и на пазар "Владиславово", докато на пазарите "Чаталджа" и "Часовника" най-евтиното е съответно по 2,50 и 2 лв. за кг. До един лев за кг е паднала и цената на прасковите, които в началото на седмицата се търгуваха по 1,20 лв. за килограм. Малините запазват цената си от 6 лв. за килограм, както и ягодите, чиято цена за кг варира между 8 и 10 лв. Пъпешите, които в началото на седмицата се търгуваха по 0,40 лв. за кило, вече струват по 1,20 лв.

По-евтини спрямо началото на седмицата са и доматите и краставиците. На централния пазар първите могат да се намерят и по 0,80 лв., а вторите – по един лев за килограм. Паднала е и цената на чесъна, килограм от койтон вече струва 3 лв. Патладжанът, корнишоните и пиперът се търгуват по 1 лв. за килограм , а тиквички има и по 0,50 лв.

Спад има и в цената на цацата, която може да се намери и за 2,50 лв. за килограм. Кефалът е по-скъп, като мераклиите да консумират тази риба трябва да платят поне 7 лв. за кило. Каята е по 6 лв. за кг, сафрид може да се намери и за 10 лв. Мидите се предлат за по 3 лв. за килограм, а скардите – за по 15 лв. за кг.

Зеленчуци и плодове на всички пазари

Още плодове, зеленчуци, гъби и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар