Варненски танцьор в Топ 20 на German Open Championships

Спорт

27-08-2015, 18:16

Снимка:

Личен архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

15-годишният Георги Енчев мечтае да стане треньор и да има собствен клуб

15-годишният варненски танцьор Георги Енчев и партньорката му Десислава Трифонова от Поморие постигнаха впечатляващ резултат на състезанието по спортни танци German Open Championships 2015 в Щутгарт. Жоро и 14-годишната Деси, които са трикратни шампиони на България, са 24-ти от общо 160 участвали двойки в групата за юноши старша възраст. Така те попадат в Top 20 в световната ранг листа.

По думите на Георги досега български представители не са постигали подобен резултат на престижното състезание. Той и Деси са танцова двойка от почти година, като за първи път се явяват на толкова голям шампионат. И двамата са представители на клубовете "Одесос денс Варна" и КСТ-Поморие. Техни треньори са Явор Вълчев, Станимир Стоянов и Никола Абражев.

Георги, който е възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм във Варна, тренира спортни танци от четири години. Любимият му танц е джайвът и според него именно с това изпълнение той и Деси са успели да впечатлят журито. Партньорката му в танца изучава италиански език в гимназията за романски езици в Бургас.

Иначе Георги вижда бъдещата си професионална реализация само и единствено в танците. Мечтая да имам собствен клуб и да стана треньор, сподели той за Varnautre.bg. "Виждам как моите треньори обикалят света, работят с най-дорбите танцови двойки и не на последно място печелят добри пари", мотивира се варненският танцьор.