Спасиха от удавяне 14-годишно момче

Животът

27-08-2015, 17:53

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Трима давещи се са извадени от морето само за ден

14-годишно момче е спасено от удавяне на варненския плаж с помощта на спасители, медицински екипи и плажуваща девойка. Момчето започва да се дави при жълт флаг, като първо се притичва на помощ момичето, след което идват и спасителите и детето е извадено от морето. Оказана му е първа медицинска помощ, стабилизирано е на място и е пуснато в дома си, съобщи д-р Иван Иванов, управител на ДКЦ 1 "Св. Клементина", който отговаря за медицинското обслужване на плажовете.

Само през вчерашния ден спасителите и медицинските екипи са спасили от удавяне двама чужденци и една българка при тежки водни инциденти. Две от произшествията са станали на едно и също място – "Голям плаж" на Сириус в курорта Св. Св. Константин и Елена. При жълт флаг в 11 часа на Слънчев ден 32-годишен молдовец започва да вика за помощ, защото не може да излезе на брега и е нагълтал доста вода. След като го изваждат от морето веднага е поставен на системи и различни манипулации и след известно сталибилизиране е изпратен в УМБАЛ "Св. Марина".

В 12:30 часа 70-годишна жена от Софийско е ударена от силна вълна и започва да се дави. Извадена е в тежко състояние, приложена е пълна реанимация и след оказаната първа помощ е откарана в реанимацията на УМБАЛ "Св. Марина". Жената вече е по-добре и няма опасност за живота й. Докато й е оказвана помощ на брега на същото място започва да се дави 58-годишен руснак. След като го извадат от водата е поставен на системи и пълна реанимация и след известно стабилизиране е откаран в УМБАЛ "Света Марина".

Същияг ден рано сутринта на Варненския плаж в 8:30 часа се давел 60-годишен руснак, попаднал в дънна яма, който бързо е изваден от водата. Оказана му е първа помощ от медиците на място и след възстановяване е изпратен в хотела си. Около обяд медиците са помогнали на жена с четири деца, която се оплакала от силна болка в гръдния кош, без да се е удряла или травмирала в морето. След прегледа се оказва, че състоянието е пневмоторакс и е изпратена в МБАЛ "Света Анна", откъдето са потвърдили диагнозата.

В понеделник, 24 август, около обяд на Южния плаж две 12-годишни момчета попадат в дънна яма. Много бързо се намесват спасителите и медицинските екипи, включени са на системи на място и след стабилизиране са пуснати в домовете си.

Интересен инцидент е станал миналата сряда, 19 август, когато 59-годишен руснак при зелен флаг започва да се дави. Инцидентът е станал в 12 часа на плаж Ла Балена в Златни пясъци. Свидетели твърдят, че той доста време се черпил в близкото заведение. При оказване на първа помощ се установило, че той действително е употребил алкохол и след като се е стабилизирал е откаран в УМБАЛ "Света Марина".