Пуснаха под гаранция един от задържаните с дрога в дискотека

Другият - 32-годишният Пламен Богданов остава в ареста

Варненският окръжен съд пусна под парична гаранция 35-годишния Господин Господинов, който бе задържан с наркотици в крайбрежна дискотека заедно с 32-годишния русенец Пламен Богданов. В двамата мъже, както и в дома на Богданов във Варна, са открити различни количества наркотични вещества. Разследването на прокуратурата установи, че те са участвали в схема за разпространение на наркотици, като на определено място в заведението били оставяни дозите с наркотици, а клиентите се самообслужвали, оставяйки на същото място парите.

В хода на съдебното заседание бе представен документ, удостоверяващ, че наскоро Господинов е станал баща. Той е бил осъден за отвличане и реабилитиран по право през 2008 г. Самият Господинов, който е признал вината си, заяви пред съда, че съжалява за случилото се и допълни, че в деянията му не е имало умисъл, а просто искал да почерпи поради щастлив повод. "Искам да бъда пуснат, за да мога да се грижа за семейството си", допълни обвиняемият.

Освен за разпространение на наркотици, срещу него е повдигнато и обвинение за притежание на оръжие без разрешително, за което обаче според съдийката Соня Нейкова няма достатъчно доказателства. С обяснението, че мярката "домашен арест" не е достатъчно ефективна поради лиспата на контрол от компетентните органи, тя наложи на Господинов парична гаранция от 3500 лв.

Пламен Богданов, който също е признал вината си, обеща да съдейства на органите на реда за разследването. Престъпното деяние, за което е обвинен, е извършено по време на изпитателен срок на вече наложена му присъда. Като взе предвид съдебното му минало, "внушителното количество" наркотици, открити в него и свидетелските показания, съдът счете, че в случая най-евективна ще бъде мярката "задържане под стража". Наложените мерки могат да бъдат обжалвани в тридневен срок.

32-годишният Пламен Богданов