Сложиха светофар пред Терапията

Мисия Варна

24-08-2015, 14:53

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Катастрофа пред Терапията отне живота на лекар (+)

Граждани искат и на пресечката с ул. "Невен"

Светофар е поставен на бул. "Христо Смирненски" пред УМБАЛ "Св. Марина", където преди малко повече от седмица при катастрофа загина нефрологът от болницата д-р Людмил Савов. Уредбата е монтирана миналия понеделник, информира нашата читателка Деница Вичева, а от общината потвърдиха информацията, като уточниха, че светофарът е пешеходен.

Кога ще бъде монтиран светофар и на пресечката на булеварда с ул. "Невен", където пресичането също е силно затруднено, чуди се Вичева. "Само да не е след такъв инцидент. Дано стане по-скоро, че учебната година чука на вратите ни", пише варненката.

Пресичането на пешеходци пред Терапията е силно затруднено заради натовареното движение по булеварда, което нерядко води до ициденти. Подобно е положението на кръстовището на бул. "Владислав Варненчик" с ул. "Струга" (пред автогарата), където редовно възникват катастрофи.

Живущи в района отдавна са отправили искане за поставяне на светофарна уредба или изграждане на кръгово кръстовище, но до момента все още не са предприети конкретни мерки.