Автогол донесе първи три точки на Черно море у дома

Спорт

22-08-2015, 19:22

Снимка:

© Varnautre.bg | Ивайло Борисов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Първата победа на Черно море във Варна този сезон (фоторепортаж)

"Моряците" победиха Монтана с 1:0 във Варна

Отборът на Черно море записа първи домакински успех от началото на новия сезон в "А" група. Варненци победиха Монтана с 1:0 на стадион "Тича" във Варна, в мач от 6-ия кръг в първенството. Единственият гол в мача падна в 51-вата минута, когато Асен Георгиев с глава си отбеляза автогол.

"Моряците" започнаха по-дейно срещата и в 7-ата минута можеха да открият резултата. Курьор проби отляво в наказателното поле на гостите и стреля, но Христо Иванов спаси, последва добавка на Стенио от десетина метра, но стражът на Монтана отново се намеси блестящо и предотврати опасността.

В 21-ата минута и Бурабия опита да реализира, но диагоналният му шут отблизо бе отразен от Иванов, след което мина покрай лявата греда и излезе в корнер. Четири минути по-късно след отлична контраатака Живко Петков излезе очи в очи с вратаря на Монтана, но вместо да потърси пас към намиращия се на празна врата Курьор, реши да стреля, а слабият му шут попадна в ръцете на Иванов.

В 41-ата минута и пред Монтана се откри добра възможност за попадение, но изстрелът на Сергей Иванов с глава излезе в аут. Преди това футболистите на Ферарио Спасов организираха две опасни контраатаки, които обаче не бяха завършени по най-добрия начин.

След почивката моряците продължиха да са малко по-дейния тим и така се стигна до 51-ата минута, в която откриха резултата. Курьор центрира отляво, Асен Георгиев опита да изчисти топката с глава, но вместо това я изпрати в горния десен ъгъл на собствената си врата - 1:0 за Черно море.

Монтана отговори с коварен шут на Минчев в 57-ата минута, който Китанов изпусна, но в крайна сметка успя отново да улови топката преди играч на гостите да направи добавка. Шест минути по-късно резервата Здравко Лазаров изведе с отличен дълъг пас Сергей Георгиев, който не успя да реализира сам срещу вратаря, стреляйки в аут.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖ ТУК!

Секунди по-късно отново Георгиев шутира по посока домакинската врата и след рикошет в крак на бранител топката за малко не попадна в мрежата на моряците.

В 71-ата минута Черно море можеше да реши всичко в своя полза. Резервата Вилиан Бижев преодоля двама противникови състезатели и стреля фалцово с десния крак. Топката бе закачена от вратаря Иванов, удари се в левия страничен стълб, разходи се около голлинията и бе избита от бранител на гостите. Секунди по-късно Курьор подаде отлично към Бижев, но таранът на варненци направи сериозен пропуск, тъй като не уцели вратата от 7-8 метра.

Черно море – Монтана 1:0

Голмайстор: Георгиев (51 автогол)

Черно море (3-4-3): Китанов – Станчев, Кулибали, Венков – Клок, Паланков, Стенио (90+3 – Буркхардт), Бурабия, – Матиас, Васев (79-Неделчев), Петков (60-Бижев)

Монтана: Иванов, Ангелов (60-Дости), Михов, Ас. Георгиев, Попов, Пашон, Ст.Генчев, Л.Генчев (59-Лазаров), Минчев, Илиев (46-Поплатник), С.Георгиев

Съдия: Ангел Ангелов, Иван Вълчев, Мартин Ангелов

Жълти картони: Клок, Китанов, Паланков/Ангелов, Пашов

Стадион "Тича"