Кола помете момче и момиче на тротоар

Крими

21-08-2015, 09:09

Снимка:

Topnovini.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Имат травми, но няма опасност за живота им

Двама младежи са били блъснати от кола, докато чакат на кръстовището на Макдрайв. Инцидентът станал около 22:25 часа снощи. До него се стига след като два леки автомобила - "Киа" и "Шкода" се блъскат на кръстовището, след което киата се качва на тротоара, блъска се в светофарната уредба и помита чакащите да пресекат момче и момиче на по 17 години.

По данни на полицията 48-годишният водач на шкодата, който е чакал на бул. "Владислав Варненчик" за ляв завой по ул. "Отец Паисий", е отнел предимството на движещата се в права посока към автогарата киа. Тя е била управлявана от 28-годишен варненец. След катастрофата водачът на шкодата е продължил и е паркирал в близост. От удара предницата на киата е буквално размазана, предстои да се изясни с каква скорост се е движил автомобилът.

Двамата младежи са отведени в болница, където е установено, че имат травми, но за живота им няма опасност. Момичето е с комоцио и фрактури на китките, а момчето с фрактура на лявата ръка и скъсани сухожилия на два пръста на ръката. Те са приети в болницата за лечение и наблюдение.

Няма данни двамата водачи да са употребили алкохол. По случая е образувано досъдебно производство. Припомняме, че подобна катастрофа се разигра на същото място преди време. Тогава кола се отклони от пътя си след удар с друга и блъсна две чакащи на тротоара жени.