На пазар: Ягодите се "върнаха" за 10 лева килото

Парите

17-08-2015, 12:50

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На пазар: Барбуната и каята – по-евтини

На пазар: Гроздето поевтиня

Цената на рибата пак тръгна нагоре

Цената на доматите падна до 50 стотинки за килограм в първия работен ден на новата седмица. Ниската цена се среща по сергиите на Централния пазар. По 80 ст. килото се намират във "Владиславово", а по другите пазарни площадки вървят между 1,20 и 1, 80 лева килограма. На радиционно скъпия пазар "Чаталджа" доматите се търгуват по 4 лева. Краставиците поскъпват и най-евтините струват 2 лева. Масово по всички пазари в града се продават за над 2,50 лв. килото. Чесънът също е с по-висока цена тази седмица - най-евтиният е 5 лева. 

Гроздето поевтинява тази седмица, като на Централния пазар може да се намери за 1,60 лв/кг. Прасковите вървят средно по 1,30 лв., а сливите по лев, лев и двадесет стотинки. Ягоди все още има, но на цена от 10 лева за килограм. Кило диня струва 60-70 стотинки, пъпешите - 1,20 - 2 лева. 

Цацата и гюмюшът са на една цена на рибната борса - 2 лева килото. Огрмоно повишение има в цената на кефала. Ако миналата седмица между 5 и 8 лева, тази вече струва 10 лева. Сафридът се търгува за 8 лева. Каята и карагьозът струват по 6 лева, като каята се е повишила с 2,50 в сравнение с минлата седмица. В сезона на мидите, килограм от черупчестите струва 3 лева.

Зеленчуци и плодове на всички пазари

Още плодове, зеленчуци, гъби и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар