Черно море с 5 медала от международния турнир в Албена

Спорт

16-08-2015, 16:17

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Талантите на Иван Николов с титла при родените 2003 година

Юношите на Черно море, набор 2003 г., триумфираха с титлата в своята възрастова група на силния международен детски футболен турнир в курортния комплекс Албена, който завърши днес. Момчетата на треньора Иван Николов загубиха с 0:5 финала срещу сръбския Коперникус, в чийто редици обаче е имало няколко по-големи играчи и тима от западната ни съседка бе дисквалифициран. Така моряците спечелиха служебно с 3:0, пише официалният сайт на Черно море.

До финал достигнаха и родените през 2006 г. таланти от школата на Черно море , водени от наставника Калоян Георгиев. Там обаче малките моряци бяха сломени от връстниците си от Левски с 4:1 и останаха със сребърните медали. Набор 2001 г. на Черно море с треньори Тодор Каменов и Мартин Христов завършиха на 3-то място, като в малкия финал разгромиха съгражданите си от Спартак (Варна) с 4:0.

На полуфиналите вчера, Черно море загуби от молдовския Буюкани. С бронзовите медали се окичиха и юношите, родени 1999 г., които са водени от наставника Георги Попов. В мача за 3-ото място, Морето удави Локомотив (Москва) с 3:1, като доминираше през цялата среща.

Руснаците стигнаха до почетно попадение в заключителните минути на двубоя. Според Георги Попов неговите възпитаници са заслужавали да играят финал, тъй като само малшанса им е попречил в полуфинала с казахстанския Сдюсшор, в който варненци загубиха с 4:5 след дузпи.

Титлата тук завоюва отбора на Нотингам Форест . Набор 2002 г. на „моряците с треньор Николай Кънчев също завоюваха трето място, след служебна победа срещу Янтра (Габрово). Талантите на Станислав Стоянов, родени през 2004 г., останаха 4-ти в тази възрастова група, след минимално поражение с 0:1 от ЦСКА в малкия финал.

Участие в турнира тази година взеха над 90 отбора от 11 държави, а церемонията по награждаването се превърна в истински празник. Имаше музика, балони, бурни аплодисменти от трибуните.

Освен купи и медалите за призьорите, организаторите бяха осигурили грамоти за всеки един тим, взел участие в надпреварата, а във всяка възрастова група имаше и индивидуални награди. Голяма част от тези призове отидоха в ръцете на таланти от Черно море.