Откриват най-голямата детска площадка

Мисия Варна

15-08-2015, 08:38

Снимка:

LiveVarna

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Съоръжението е в Морската градина

Най-голямата детска площадка във Варна – в района до тенис кортовете в Морската градина, ще бъде открита в неделя от 11 ч. Всички малки варненци са поканени да пробват лично новите люлки и пързалки. Ще ги очакват и балони, клоуни и чудати герои от детски филми.

Площадката е изградена на площ от 1300 кв. м.,  има положена ударопоглъщаща настилки, а съоръженията отговарят на всички изисквания за безопасност. На терена има игрови площи за две възрастови групи – до 3 г. и от 3 до 12 г. ,  обособени са и различни  зони – море, плаж, зоопарк с животни. Цветовете и материалите, от които са изработени люлките, катерушките и пързалките, са съобразени така, че да създават настроение и комфорт на малчуганите.

Новата площадка е част от мащабната програма за обновяване на детските кътове за игра във всички райони на града, и обхваща над 230 терена.  Така Варна ще бъде първият град в страната, който ще реши проблема със старите и опасни детски площадки, които вече трябва да отговарят на нови стандарти, описани в Наредба 1 на МРРБ, МВР и Агенцията за закрила на детето. Всички площадки за игра трябва да бъдат приведени по новите изисквания до края на 2016 г.