Премиерът идва за откриването на Бреговия център

Изграждането на двете рейдови кули във Варна и Бургас възлиза на почти 4 млн. лева

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие бреговия център за управление на корабоплаването във Варна, съобщиха от ведомството.  Очаква се на събитието от 11.30 днес в Аспаруховия парк да присъства и премиерът Бойко Борисов. Гост ще бъде и спортния министър Красен Кралев.

Изграждането на бреговия център е част от дейностите по проект "Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS) - фаза 3". Проектът се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Общата стойност на проекта е близо 40 млн. лева, а изграждането на двата брегови центъра във Варна и Бургас възлиза на почти 4 млн. лева.

Веднага след посещението на рейдовата кула премиерът ще тества и новините навигационни тренажори в Морско училище. Очаква се той да бъде довечера и на площад "Независимост", където новият варненски шадраван ще заработи официално под съпровода на оркестъра на операта.