Катастрофа пред Терапията отне живота на лекар (+)

Крими

12-08-2015, 13:21

Снимка:

Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Блъснал го лек автомобил с 20-годишен водач

62-годишен лекар от Варна е загинал след тежка катастрофа, станала на бул. "Христо Смирненски" пред Терапията тази сутрин. Нефрологът от университетската болница д-р Людмил Савов е блъснат от лек автомобил "Рено", управляван от 20-годишен водач, докато пресича булеварда.

Отведен е в спешното отделение на МБАЛ "Св. Анна" в тежко състояние и в кома. Извършената диагностика е показала наличие на съчетана травма на глава, гръден кош, корем, крайници.
Въпреки пълния обем реанимационни дейности и пристъпването към спешни оперативни интервенции, д-р Савов е издъхнал.

Водачът на реното е настанен в неврохирургичното отделение с комоцио, фрактура на ключица и други травми. Причините за катастрофата се изясняват.

Ръководството и целият екип на МБАЛ "Св. Анна" скърбят за загубата на колегата си и изразяват съболезнования към близките и семейството му.

"Призоваваме за незабавни мерки по осигуряване на безопасността на медицинския персонал, пациентите на лечебното заведение, студентите от МУ – Варна, както и на всички граждани. На последната сесия на общинската комисия по безопасност, провела се преди броени дни, присъстваха представители на УМБАЛ "Св. Марина", които отново представиха документация, във връзка със сериозната опасност пред входа на лечебното заведение. Надяваме се, че след поредния инцидент ще бъдат взети незабавни мерки от страна на компетентните органи и институции, с които ще се гарантира безопасността на всички граждани, нуждаещи се от високотехнологична медицинска помощ, а именно да се осигури нормален достъп до УМБАЛ "Св. Марина" за служителите, студентите, пациентите и техните придружители", апелират от  УМБАЛ "Св. Марина".