Латино събитието на годината - тази вечер в Летния театър

Варна Лайф

11-08-2015, 11:34

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Величията Роберто Кинтеро и Хуан Гарсия Ерерос - Снежната сова идват във Варна за концерта на Banda Del Padre

Лятото е в разгара си, нощна Варна ври и кипи, но кулминацията тепърва предстои. Тази вечер, в 21:00 ч, сцената на Летния театър се очаква да "пламне" от най-горещите латино ритми.

Световноизвестните величия Роберто Кинтеро и Хуан Гарсия – Ерерос, заедно с музикантите от Banda Del Padre, ще подарят на варненската публика незабравимо фламенко шоу, изпълнено със страстна музика и ударна доза танци.

По покана на Banda Del Padre, номинираният за наградата "Грами" Роберто Кинтеро и носителят на две награди "Грами" Хуан Гарсия – Ерерос ще стъпят за първи път на родния ни морски бряг за дива фламенко фиеста и ще бъдат специални гости в лятна и красива Варна.

Роберто Кинтеро свири с почти всички големи имена в румбата, салсата и латино-джаза – Еди Палмиери, Качао, Херардо Розалес, Ричард Бона. Към тези музиканти се включва и Марк Антъни, който избира Роберто Кинтеро за съвместни участия в записи и турнета. Носител е на две награди Грами и е номиниран за трета. Той избира перкусиите, когато е на 16 г. и е силно повлиян, както повечето латино музиканти от легендата Тито Пуенте. Кинтеро избира да свири на няколко типа перкусии като конга и тимбали заради желанието да чува "как звуците си говорят". Добавяйки и типичните за Латинска Америка – джембе и бата към своите перкусии, Кинтеро извлича най-доброто от типичните латино ритми и ги включва в напълно нови и съвременни аранжименти.

Другият безспорен талант, който ще свири заедно с Banda Del Padre е колумбиецът – Хуан Гарсия - Ерерос, известен и с индианското си име "Снежната Сова". Любимият басист на Ал Жиро и на сънародничката си Шакира, е музикант, който свободно работи в различни стилове като джаз, фънк, салса, етно и латино. Участвал е в световните турнета на Кристина Агилера, записвал е заедно със турската звезда Сертаб Еренер. Към биографията му се включва и участие в концерти на Елтън Джон. Соловият му албум "Нормас" (Normas) е номиниран за наградата "Грами" в категорията "Най-добър латино-джаз албум за 2014".

BANDA DEL PADRE

Банда Дел Падре (Banda Del Padre) е уърлд/фюжън/фламенко формация, основана през 2009 г. от Христо Коликов - Падре, заедно с китаристите Цветан Андреев и Симеон Иванов, под името Румба Афисионадо. През 2012 г., те променят името си на Banda Del Padre, а Румба Афисионадо Рекърдс се превръща в наименование на инди-лейбъл, който продуцира и издава първия албум на бандата, със заглавие "Rubi". В записите участват музиканти от различни точки на света – Колумбия, Коста Рика, Кипър, Куба, Сърбия, Испания, Полша, Австрия, Германия, Италия, Словения и България. Албумът съдържа девет авторски композиции и четири кавъра.

Стилът на групата е повлиян от испаноезичната музика, както и от фолклорни и етно елементи от цял свят. В процеса на търсене и изграждане на собствено оригинално звучене, към основния състав на Banda Del Padre се присъединяват и Живко Василев – кавал, Орлин Цветанов – цигулка, Деян Илиев - барабани и Димитър Сираков – бас. Основна роля в оформянето на завършения автентичен стил на бандата, изиграва композиторът и музикален продуцент на албума Свилен Ангелов.

Чуйте Rubi на Banda Del Padre