Наши джигити превземат тротоарите в Лондон

Животът

10-08-2015, 08:56

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Жената, която направи снимката изля възмущението си във Фейсбук

Българи катерят колите си по тротоарите в Лондон пред смаяния поглед на минувачи, които не са виждали подобна наглост. На такъв случай се е натъкнала Вероника Боновска, която от 8 години и половина живее в британската столица. Тя публикува във Фейсбук снимка на единствения паркирал на тротоара автомобил в града. А той е с русенска регистрация.

Жената излива своето възмущение срещу неспазването на правилата, разказвайки с изумление за гледката, на която се е натъкнала: "Вървя си аз из квартала в Лондон и се натъквам на кола, нагло паркирана на тротоара. Започнах да се смея, тъй като за 8 години и половина тук не съм виждала такова нещо. Захилих се и си викам: "Супер, чувствам си се като в къщи, като в България". Оказа се, че наистина колата е с българска регистрация. Кеф баце! Някой ще каже, че коментарът е излишен. Ама не е вярно. Макар че разгледаш ли тази публикация ти става едно хем смешно, хем тъжно, хем много срамно. Както се казва в оня виц - изпълват те смесени чувства. Но пък получаваш и едно поредно доказателство, че наглостта винаги върви под ръка с простотията. Че как иначе!

Умен и възпитан човек няма да си изпляска немското возило на лондонски тротоар. Тук вече става въпрос за чест и сме на крачка от международен скандал. Дето може да го забъркаме само заради нашата толкова невинна способност да си правим каквото искаме, сякаш вчера са ни хванали от гората. Абе да питам, някой няма ли я Москвич, я Ладичка. Много ще си отиват и те на тротоара. Да им покажем на тия загубени англичани какво значи свобода и демокрация!".