Труп на мъж изплува на плажа на Св. Константин

Крими

09-08-2015, 17:55

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Снощи са спасили давещ се на същия плаж, който разказал, че е бил с друг мъж, който не е излязъл от водата

Тяло на мъж изплува на плаж  "Сахара" на Св. Константин и Елена днес в 17:30 часа, научи Varnautre.bg. По всяка вероятност мъжът се е удавил. В момента медицинските екипи очкават пристигането на полиция и Гражданска защита, за да бъде изваден трупът от водата. 

Снощи в извън работно време - 19:30 часа на същия плаж медицинските екипи на ДКЦ 1 "Св. Клементина", които обслужват пясъчната ивица са спасили друг удавник - младо момче. Още тогава то е съобщила, че с него е имало и друг мъж, който не е излязъл от водата, научи още Varnautre.bg. Възможно е тялото, което е изплувало днес да е именно на същия човек. 

"От десет години откакто ДКЦ 1 "Света Клементина" пое медицинското обслужване на плажовете, алармирам за голямата нужда от плажна полиция", това коментира шефът на лечебното заедение д-р Иван Иванов. "Напоследък морето е бурно и опасно за къпане, но това не стряска недисциплинираните плажуващи. Изказвам голямата си благодарност към медицинските екипи и спасителите, които полагат неимоверни усилия да предотвратяват инциденти по всички плажове на курортите и Варна. Често незаслужено са обиждани от агресивни туристи. Заради опасното море и медиците, линейките и спасителите остават почти час след работно време, за да оказват първа помощ", посочи още управителят на ДКЦ 1.

Вчера и днес навсякъде предупредителният флаг е червен, което забранява къпането в бурното море. Предотвратени са десетки инциденти. Вчера на Слънчев ден извън работно време в 18:20 часа е спасен 20-годишен сърфист. Момчето се нагълтало с вода и започва да се дави, като своевременно е забелязан от спасител, който също е останал след регламентираното работно време, и навреме го извадил от водата. След работно време е изчаквал дежурният реанимобил с трима лекари, които са оказали първа помощ на момчето и след стабилизирането с линейка на Бърза помощ е откаран в болница.

Инцидент е имало и по-рано днес. Около 16 часа на Централен плаж в курорта Св. Св. Константин и Елена. Пострадалия е 20-годишно момче, български турист. Той изчаквал вълните и в един момент се хвърля с главата напред върху връхлитащата брега вълна, при което е получил сериозна травма на врата, без да се е давел. Спешно му е оказана първа помощ, поставен е на системи и му е сложена обездвижваща врата яка.

"Само бързата намеса на медиците е предотвратила по-сериозни увреждания, защото пострадалият е получил изтръпване на краката. След стабилизирането с линейка на Бърза помощ е откаран в болница", каза още д-р Иванов.