Пак меле в зала "Пленарна" (видео)

Този път заради "Спартак"

Градусът на напрежение отново се покачи в зала "Пленарна", след като дневният ред стигна до точката за "Спартак". Първа дума по темата взе общинската съветничка от БСП Светла Такева, която поиска подробности колко в крайна сметка са клубовете, които носят името "Спартак", кой от тях преди известно време получи 200 000 лева финансова помощ от общината и къде са отишли тези пари и кой от "спартаците" в момента ползва базата на "Локомотив".

Въпросите й предизвикаха бурни аплодисменти от феновете, които припознават за автентичен ФК "Спартак Варна". Веднага след това думата взе Пламен Начков (БСП), според когото отборът ФК "Спартак Варна", учреден от Сдружение "Бъдеще за Спартак" е нелигитимен, тъй като не е регистриран в БФС.

"Трябва ли един отбор, който БФС не е припознал, да го припознаваме ние и да му дадем да стопанисва базата на "Локомотив", посочи той, с което предизвика бурното недоволство на спартаклиите в залата. Те обясниха, че за тях "Спартак 1918", чийто шеф стана Иван Петров наскоро, е куха структура, която няма нито отбор, нито агитка.

Последваха още много изказвания, сред които и на въпросния Иван Петров. За финал думата взе общинският съветник Янко Станев. След дълга реч той обяви, че ще подкрепи предложението, което по-рано даде Светлана Такева, а именно: СК "Локомотив", който в момента се използва от "Инжстрой" като собственици на "Спартак 1918" и за което общината не взема нито един лев, да премине към общинско предприятие "Спорт" и базата да се ползва от всички клубове според график, който е регламентиран с наредба. Това отново предизвика недоволство сред феновете тъй като стана ясно, че без да имат сключен договор за база, ФК "Спартак Варна" няма как да бъде регистриран в БФС. Скандалът избухна, преди да се разплете омагьосаният кръг, когато един от феновете отново приближи Янко Станев и го нападна словесно с думите, че той е отговорен за разсипването на отбора в последните 10 години.

Иван Петров пък директно провокира феновете, след като им каза "платени мишки", което взриви агитката и се наложи полиция да разтървава множеството. За да се успокоят страстите, председателят на общинския съвет даде 10-минутна почивка.

Малко по-късно - какво гласуваха съветниците 

ВИДЕО от сблъсъците