Да помогнем на Томи!

Животът

06-08-2015, 12:34

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Той е на 2 годинки, с диагноза Детска церебрална парализа

Малкият Томи се нуждае от нашата помощ. Операция може да промени неговия живот. За да може Томи да прави това, което правят неговите връстници - да ходи, да скача, да тича и да играе. Момченцето е с диагноза Детска церебрална парализа. За така необходимата операция са нужни 50 000 $. С ваша помощ събраната до момента сума е $11726.
Ето и историята на Томи, споделена от неговите родители и близки на tomisdr.com
Томи и неговия брат близнак се родиха 2 месеца по-рано. Преждевременното раждане беше причина за недоразвит бял дроб и неспособността за самостоятелно дишане. Едва 1800 гр и 42 см това малко беззащитно човече се оказа истински боец и успя да се пребори за живота си. След един месец престой в кувьоз, дойде и най-щастливия ден в живота ни – да се приберем у дома с нашите деца. Но радостта ни бе помрачена, когато на 9 месечна възраст му бе поставена диагноза детска церебрална парализа - спастична диплегия. Борбата на Томи не спира и до ден днешен. На 2г и 4месеца Томи успява да направи едва няколко крачки сам. Ежедневната рехабилитация е важна за подобряването на състоянието му, но това не е достатъчно, за да може Томи да прави това, което правят неговите връстници - да ходи, да скача, да тича и да играе на детските площадки. Единствената ни мечта е Томи да бъде като брат си, да има мечти като всички деца и радостта да искри в очите му!
Операцията, която променя живота!
За наше щастие открихме, че има надежда мечтата ни да се сбъдне! Благодарение на операцията Селективна Дорзална Ризотомия (Selective Dorsal Rhizotomy - SDR), Томи може да получи нов шанс за по-пълноценен живот. Операцията се състои в прекъсването на нервите в гръбначния стълб, отговорни за причиняването на парезата, като по този начин тази пареза се премахва трайно. Това лечение се прилага успешно на деца от цял свят и резултатите са наистина впечатляващи. Томи е одобрен за операцията в болница Saint Louis Children’s Hospital, САЩ. Необходимата сума за провеждането й и престоя е на стойност 50 000 $. За съжаление тази сума е непосилна за нас. Затова имаме нужда от вашата помощ, да променим живота на Томи, да го направим по-добър и да има щастливо детство, каквото заслужава всяко дете!
Очаквани резултати
След полученото одобрение от д-р Парк, че Томи е подходящ кандидат за СДР, по негова преценка се очакват следните подобрения: Спастичността му ще бъде намалена за постоянно, седналите и стоящите му пози ще се подобрят, преминаването от една в друга поза ще бъде по-лесно и по-бързо, балансът и нивото му на комфорт ще се подобрят.

Томи ще може да ходи самостоятелно във всякаква среда и да практикува любителски спорт. Походката му няма да е напълно нормална.
Обръщаме се с апел към Вас да подкрепите Томи, за да успее да получи операцията, която ще промени живота му!Банка ДСК - гр.ПловдивТомислав Живков ГеоргиевIBAN: BG19STSA93000022819677 USDBIC: STSABGSF