Извънбрачна афера свърши с два трупа край Варна

Крими

03-08-2015, 10:51

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мъж застреля любовницата си и се самоуби

Любовна драма, разиграла се в село Гроздьово край Варна, завърши с два трупа. Мъж застреля любовницата си, а след това и себе си. Снощи около 18:40 ч. в полицията получават сигнал от Спешна помощ, че в землището на селото Гроздьово има простреляно лице. Незабавно на мястото е изпратен автопатрулен екип, които установяват, че на предна дясна седалка в спрян автомобил "Фолксваген" има тяло на простреляна жена. До колата пък намерили прострелян мъж. Медицински екип на Спешната помощ констатирал смъртта на двете лица.

Установена е самоличността на лицата – А. Х., на 58 години от село Гроздьово, който е и собственик на автомобила и П. В. на 44 години, от село Иваново, област Русе. На местопроизшествието е намерен пистолет с неустановени марка и модел.

По първоначални данни двете лица са имали връзка от около половин година. Работата по случая продължава, материалите по случая са докладвани на прокурор от окръжна прокуратура – Варна. Образувано е досъдебно производство

По информация на Блиц до убийството и последвалото самоубийство се стигнало, след като извънбрачната афера била разкрита.

Междувременно Окръжна прокуратура във Варна образува досъдебно производство за двойно убийство срещу неизвестен извършител – престъпление по член 116, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс. 

Двата трупа са били открити от мъж, който е подал сигнала. При огледа на местопроизшествието мъртвите мъж и жена са намерени с огнестрелни рани в главата. Тялото на жената е било в паркиран автомобил на поляната край селото, а на мъжа – извън автомобила. Намерено и иззето при огледа е и огнестрелно оръжие.

Убитите са имали интимни отношения. П.В е несемейна, с едно дете, а мъжът – семеен, с пълнолетни синове, уточниха от прокуратурата. 
Телата на двамата са предадени за аутопсия. Предстои изготвянето на балистични и съдебно-медицински експертизи, както и преценка, и събиране на още доказателства, въз основа на които ще се преценява точната квалификация на извършеното деяние.