Черно море удари Славия и взе първи три точки в "А" група

"Моряците" спечелиха с 1:0 в София след гол на Вилян Бижев

Отборът на Черно море постигна първа победа в "А" група. "Моряците" се наложиха при гостуването си на Славия с 1:0 в мач от 3-ия кръг на първенството. Варненци определено могат да съжаляват, че не победиха съперника с по-изразителен резултат. Единственият гол в срещата падна в 17-ата минута и бе дело на Вилян Бижев. 

Още във втората минута Черно море можеше да открие резултата, но не можа да се възползва от добрите ситуации. Първо удар на Симеон Райков от статично положение срещна стената от футболисти на домакините. Веднага след това Матиас Курьор проби отляво, центрира към задна греда, където Симеон Райков свали за Стенио, който не успя да намери добре топката и ударът му излезе в аулт. Превъзходството на Черно море продължи и в 17-ата минута Вилян Бижев откри резултата. Бранител на Славия се опита да изчисти топката, кълбото обаче срещна тялото на Бижев и попадна в Курьор, който проби отдясно и върна към Бижев, който не сгреши. В 21-ата минута Георги Китанов излезе далеч извън наказателното поле, за да изпревари Ивайло Димитров и по този начин предотврати първа опасност пред своята врата. В 34-ата минута Жереми Манзоро имаше възможност да изпълни пряк свободен удар, но бе безкрайно неточен.

В началото на втората част Бижев можеше да реализира втория си гол в мача. В 50-ата минута нападателят се опита да преодолее Георги Петков, но стражът на Славия спаси. Три по-късно Петков изрита топката в гърба на Матиас Курьор, след като трябваше да вкара кълбото в игра. Това предизвика напрежение между футболистите на двата тима, а съдията прецени да не показва жълт картон. В 60-ата минута Матиас Курьор излезе сам срещу вратаря Георги Петков, след като се възползва от грешка на резервата Франк Мбарга, но не успя да нанесе добър удар и топката излезе в аут. 65-ата минута Ивайло Димитров отправи удар от границата на наказателното поле, но Георги Китанов бе на мястото си и улови. Веднага след това няколко футболисти на Славия се разминаха с топката в наказателното поле след добро центриране отдясно.

В 82-ата минута Георги Петков се опита да демонстрира техника близо до централния кръг на терена, топката му бе отнета от Стенио, който стреля по земя но покрай страничната греда.

Три минути по-късно директен червен картон получи Мехди Бурабия. Диего Фераресо удари с ръка Бурабия при единоборство, а футболистът на Черно море изрита съперника. 

Въпреки това "моряците" можеха да увеличат аванса си, но удар на Живко Петков бе отразен от вратаря на Славия, след това кълбото срещна страничната греда и се разходи по голлинията, след което защитник в бяло изчисти.

В 93-ата минута Манзоро стреля от малък ъгъл, но Китанов спаси, а след това и Димитров не успя да спаси столичния тим от първо поражение.

СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖ ТУК!

Славия: Георги Петков, Костадин Дяков (9-Емил Мартинов), Димитър Пиргов, Живко Атанасов, Диего Фераресо, Цветомир Панов, Иван Вълчанов, Янис Карабельов, Петър Атанасов (55-Франк Мбарга), Джереми Манзоро, Ивайло Димитров

Черно море: Георги Китанов, Михаил Венко, Траян Траянов, Стефан Станчев, Мехди Бурабия, Стенио, Тодор Паланков (79-Дани Георгиев), Марк Клок, Симеон Райков (46-Андреас Васев(87 – Ж. Петков)), Матиа Курьор, Вилиян Бижев

Жълти картони: Матиас Курьор, Симеон Райков, Траян Траянов, Марк Клок, Димитър Пиргов, Емил Мартинов, Вилиян Бижев

Червен картон: Бурабия

Съдия: Владимир Вълков

Стадион „Овча купел“