Раздадоха морските Оскари на борда на "Роял Хелена"

Варна Лайф

02-08-2015, 12:09

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Специалната награда отиде при Жоро Степа

Най-голямото ветроходно събитие VARNA SAILING WEEK получи една от престижните награди на церемонията Marine Lifestyle Awards 2015, която се състоя снощи на борда на 55-метровия кораб "Роял Хелена" във Варна.

Специалната награда от годишната церемония "Принос в културата и духовното развитие" бе отредена за степ-танцьора с 40-годишна сценична кариера Георги Пейчев. Жоро Степа освен любимец на публиката е и сред благодетелите в изграждането на нови църкви в района на Варна.

Голямата награда за цялостен принос бе връчена на Кирил Аспарухов, който има вече над 40 години стаж в родния шоубизнес.

С престижните призове бе възнаграден и най-големият дистрибутор на моторни и ветроходни яхти у нас - LZ yachting 1991 AD. В една от най-важните за региона категории - Туризъм, престижен плакет получи бизнесдамата Снежана Иванова, собственик на туроператорска фирмаи на хотел на Златни пясъци. С награди бяха отличени и други успешни брандове и фирми в морския регион - бутик „Реакшън", създаден от Ардашес Ованезов, официален вносител и представител за България на няколко световно известни марки часовници. Бизнесдамата Красилина Николова получиха приз за моден бутик, а дизайнерката на романтичните и елегантни колекции Соня Ангътян, заслужено бе избрана за Дизайнер на годината.

Диджей Дамян Савов и неговият клуб бяха отличени в категория Beach bar на годината. За Модна агенция на годината наградата взе VIP Fashion Group, създадена през 2005 г. от Мира Матеева. Агенцията е продуцент и организатор на най-бляскавите събития в морския регион – Фестивал на модата и красотата и престижния конкурс Мис Варна.

Варненският журналист Емилян Ялъмов, водещ на лайфстайл рубриката "На светска вълна" в БНТ2, бе отличен в категория за популяризиране на лайфстайла у нас. Специална награда за благотворителност бе отредена за официалния лицензиант за България на световния конкурс Мисис Свят Анита Мейзер, която повече от 25 години прави дарения за социалните домове във Варна. Голямата мечта на Анита и на дъщеря й Джули е да построят луксозен дом за деца и да им помогнат да се развиват в обществото като равностойни хора.