Варненка в инвалидна количка - втора на турнир в Хърватска

Спорт

01-08-2015, 14:04

Снимка:

Личен архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Участието на Зоя в турнира, както и нейната подготовка, се осъществиха чрез средства от дарителска кампания

Варненката Зоя Чавдарова се класира втора на международен турнир по тенис в инвалидни колички Sirius Оpen. Туринирът се проведе от 10 до 12 Юли в хърватската столица Загреб и е част от програмата на Международната тенис федерация. Състезателката от варненския клуб "Велто" заслужи второто място след като победи с 6-4; 6-4 туркинята Нуршен Шен, а на следващия ден и Кристина Песендорфер от Австрия с 6-0; 6-1. С това участие българката се класира на 136-то място в световната ранклиста.

Участието на Зоя в турнира, както и нейната подготовка се осъществиха чрез средства от дарителска кампания, организирана от Сдружение ЗА ТЕБ в края на 2013г. Събраните средства позволиха на Зоя не само да подобри играта си и да постигне виски резултати, но и да получи възможност за развитие в избрания от нея спорт. Тези, които искат също да й помогнат, могат да го направят като се свържат със Сдружение ЗА ТЕБ.

След шампионската титла на Държавното първенство по тенис в инвалидни колички и второто място в Загреб, предстои още едно международно участие за Зоя. Този път турнирът ще е в Букурещ и ще се проведе в края на август.