3 тона безплатна диня на сладък фестивал в Морската

Животът

31-07-2015, 18:57

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Първият Динен фестивал ще продължи 10 дни

Първи Фестивал на динята откриват във Варна. Утре, точно 19:00 часа разрязване на гигантска червена диня ще даде началото на феста, който ще продължи 10 дни.

Всяка вечер от 19:00 до 21:30 часа ще има работилници за правене на фенери от корите на вкусния плод, игри и турнири с диня. Предвидена е и изложба на дини под надслов "Герой от близо и далеч". Специално за събитието ще се включи и "Българския Карвинг Клуб" със свойте членове. Те ще покажат на малчуганите и техните родители "Що е то карвинг", като ще има и класове по карвинг за прохождащи.

Организаторите ще раздават дини на всички, които искат да направят фенер и с него да участват в конкурс за най-добра изработка. Всяка вече ще се избира най-добър модел, а в края на фестивала от всички избрани ще се излъчи победител. Той ще грабне парична награда и грамота от първия Диня фест в морската столица.

За десетте фестивални дни ще бъдат нарязани, изядени, аранжирани и раздадени над 3 тона български дини от Шабла и Ген. Тошево. Свежият фест ще се провежда в Детския кът в Морската. Всички събития от фестивала са безплатни.