КПП спира колите от Рибарския плаж до басейна

Мисия Варна

31-07-2015, 18:11

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пускат МПС-та в интервала от 22:00 до 5:00 часа до запълване на паркоместата по Крайбрежната

Кметът на Варна Иван Портних издаде заповед, с която нарежда да се обособи контролно-пропускателен пункт за автомобили до подхода за Рибарския плаж за периода от 1 август до 15 септември, включително.

КПП-то е с цел осигуряване на контрол на достъпа на МПС на крайбрежна алея "Кап. Георги Георгиев" в частта от Рибарски плаж до плувен комплекс "Приморски". Пропускателният режим на обособеният контролно-пропускателен пункт ще се обслужва денонощно от група "Общинска полиция".

Заповедта предвижда да се допускат МПС-та до запълване на капацитета на предвидените паркоместа в интервала от 22:00 до 5:00 часа, като това изискване не касае таксиметровите коли. Зареждане на търговските обекти трябва да става от 5:00 до 9:00 часа.

Денонощен достъп без ограничения ще имат МВР, Бърза помощ, Пожарна и аварийна безопасност. Достъп ще имат и МПС-та обслужващи културни и спортни мероприятия, при условия, че са съгласувани с Община Варна.

Контролът по неправилно паркирани МПС-та и опазване на обществения ред да се осъществява от сили на ОД на МВР и група "Общинска полиция". Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на зам.-кмета по сигурността Тодор Иванов.