Живко Атанасов: Нямам сантименти към Черно море, ще ги бием

Благодарен съм на варненци, че ми подадоха ръка в труден за мен момент и имах възможност да играя за "моряците", каза още бранителят

Бившият "моряк" Живко Атанасов, който в момента носи екипа на Славия, очаква здрав мач с Черно море тази неделя в столичния квартал "Овча Купел". Бранителят сподели, че няма място за сантименти в предстоящия сблъсък срещу бившия му тим. Никола Спасов и компания гостуват в София на водача в класирането след втория кръг от 18,30 часа. 

"Нямам сантименти към Черно море. Това разбира се не означава, че не съм благодарен на всички, с които съм работил на "Тича". Напротив! Варненци ми подадоха ръка в труден за мен момент, когато играех като преотстъпен от Левски в Симитли и имах възможност да съм част от колектива на "Тича". В момента обаче съм футболист на Славия и ще дам всичко от себе си да спечелим мача в неделя. В никакъв случай не подценявам Черно море. Познавам този отбор добре, след като доста време бях във Варна. "Моряците" са качествен тим, с много добри изпълнители. При нас пък има много млади момчета, които искат да се доказват. Записахме две победи в първите два мача от сезона и всички в отбора искат доброто ни представяне да продължи и срещу Черно море. При нас няма никакво напрежение и ще играем нашия си футбол. Затова очаквам да се получи един здрав мач и за двата отбора, от който Славия ще излезе краен победител", каза пред varnautre.bg Живко Атанасов.

Бранителят носи екипа на варненци три години, след като през 2012 г. бе привлечен от Стефан Генов.  В началото на юли т.г. Атанасов разтрогна с "моряците" по взаимно съгласие и премина в Славия.