100 борци влизат в схватка на плажа в Шкорпиловци

Спорт

31-07-2015, 11:12

Снимка:

mma.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Оспорваните двубои ще бъдат оценявани от пет съдии с международна категория

Над 100 състезатели от цялата страна са дали заявка за участие в турнира по плажна борба в курортния комплекс Шкорпиловци. Най-много участници ще има от Враца, Стара Загора, Шумен, Ловеч, Варна, Тополовград и др.

Надпреварата е в неделя, 2 август от 10 ч на централния плаж на курортния комплекс, а домакини са Община Долни Чифлик и местният клуб "Тича". Оспорваните двубои ще бъдат наблюдавани от кмета на община Долни чифлик Борислав Натов, под чийто патронаж е турнирът.

Специални гости ще бъдат Валентин Йорданов – председател на българската федерация по борба, олимпийски шампион от Атланта и носител на 21 златни медала от европейски, световни и олимпийски игри, и Станка Златева – златното момиче на българската борба, носителка на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка, първата българска световна шампионка по борба.

Състезанието е за всички възрасти. Оспорваните двубои ще бъдат оценявани от пет съдии с международна категория. Общината поема разходите по турнира, а местният клуб по борба осигурява купите и медалите за победителите. От тази година туринърт е включен в официалния спортен календар на Българската федерация по борба.