Пак тежка катастрофа пред автогарата

Крими

31-07-2015, 08:50

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Блъснали са се "Мерцедес" и "Фолксваген", четирима пътници са пострадали

Поредна катастрофа е станала пред автогарата късно снощи. Блъснали са се "Мерцедес" и "Фолксваген", като колите са почти размазани. Четирима души, пътници в двете коли, са отведени в болница в контактно състояние.  В здравното заведение е установено, че момиче от мерцедеса е с контузии на главата, гръдния кош и корема, а момче - с фрактура на носа. С комоцио и рана на рамото е момче от фолксвагена, а момиче - с контузия на дясното рамо. Водачите са се отървали невредими.

До инцидента се стига след като шофьорът на фолксвагена, който се движи по бул. "Владислав Варненчик" в посока центъра, предприема ляв завой към ул. "Андрей Сахаров". В същото време върху него връхлита движещият се по булеварда в срещуположна посока "Мерцедес".

По сведения на очевидци, водачът на мерцедеса е карал с бясна скорост, а освен това се е движил в дясната лента, но не е завил, а е продължил направо. Причините за катастрофата се изясняват.

Пространството пред автогарата е едно от възловите места за пътни произшествия във Варна. За това и граждани нееднократно са повдигали въпроса за поставяне на светофар или изграждане на кръговото кръстовище на пресечката на булеварда с ул. "Струга".