Гуцанов води червената листа за съветници, Клисарова играе за кмет

Мисия Варна

30-07-2015, 15:53

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

БСП подкрепи Неделчо Михайлов за кмет на "Владиславово"

Борислав Гуцанов повежда листата за съветници на БСП във Варна. Това решиха червените край морето след своя конференция. В първата десятка в листата са Христо Боев - адвокат, председател на БСП - "Одесос", Светлана Такева, общински съветник и лидер на младежката организация на партията във Варна, Павел Раличков, карго мениджър в авиокомпания, зам.-председател на МО на БСП, Милена Георгиева зам.-председател на организацията в "Аспарухово", експерт в районната администрация там.

И още - Мария Тодорова, юрист, която вече е била общински съветник от БСП, Галин Трифонов, управител на автосервиз, председател на БСП Аспарухово, Ирена Георгиева, работи в Агенцията за безопасност на храните, председател на червената организация в "Младост", Пламен Янаков, който е председател на Съвета на съдебните заседатели в окръжен съд Варна и зам.-председател на БСП - "Приморски". 

Делегатите на градската конференция на БСП – Варна гласуваха и утвърдиха кандидатите за кметове на града и районите. С мнозинство те решиха организацията да застане зад независимата кандидатура на проф. д-р Анелия Клисарова за кмет на града.

Конференцията утвърди и кандидатите за районни кметове – в район "Приморски" БСП ще подкрепи независимата кандидатура на Пламен Градинаров, който вече управлява най-големия район в страната два мандата, в "Младост" от името на БСП в надпреварата влиза Йорданка Юнакова, директор на СОУ "Гео Милев" и два мандата кмет на района. В централния район "Одесос" утвърдиха кандидатурата на Алекси Алексиев, депутата от 42-то Народно събрание и дългогодишен директор на дирекция в общинската администрация на града. В южния район "Аспарухово" БСП дава подкрепата си на Мартин Златев, бизнесмен, собственик на местен интернет доставчик. Досегашният кмет на "Владислав Варненчик" Неделчо Михайлов е кандидатът, зад когото партийната организация застава.

На Конференцията гласуваха още и модел на листата. Според вота в нея ще има до 20% представители на гражданската квота, 65 на сто ще бъде обновлението, 25% от местата ще са за млади хора до 35 години, съотношението мъже-жени ще е 60-40.