Носталгия вкара създателя на D2 в образа на чичо Манчо

Варна Лайф

30-07-2015, 13:03

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Само с Varnautre спечели вечеря с D2!

Часове преди концерта на групата, който е част от плажно турне с вход свободен, разговаряме с Митко Кърнев

Тази събота D2 забива на плажа във Варна. Концертът е част от лятното турне на групата "В Ритъма на лятото 2015"! с вход свободен. Часове преди концерта разговаряме със създателя на легендарната родна банда Митко Кърнев за турнето, за звученето, за "по-леката" музика, за новото видео и какво предстои на D2.

-Как се роди идеята за безплатното лятно турне на Д2 по плажовете?
-Да направим концерти на самите плажове, по местата където сме израсли, беше наша мечта от няколко години. Благодарение на нашите партньори, имаме възможността да осъществим тези концерти без да преграждаме плажовете.

-Направихте горещ летен хит с Бобо и Лора Караджова. Как се приема от феновете по-мекото звучене на групата?
-Вече свикнахме на неизбежните коментари, че ту сме втърдили, ту сме смекчили нашия звук. Истината е, че всичко което правим, го правим от сърце, то е 100% D2. А иначе ние харесваме както по-твърда музика, така и музика в която има фънк, поп..важно е да е хубава!

-Как се стигна до образа на чичо Манчо в новото видео на групата?
-Ха ха, близо сте! Това е образ, за който си говорим от известно време, и понеже изпитваме известна носталгия по нашето Черноморие от преди години, решихме да разнообразим видеото с този образ. Обичаме неподправения хумор, както се казва, жертвах се за колектива.

-Да очакваме ли нови съвместни проекти с други хитови поп изпълнители?
Не знам, всичко този път се получи спонтанно. Поканихме Bobo да направи текста, и той толкова хубаво го изпя, че направо го изпя и официално. А за Лорчето, на нея някак си добре и се "лепят" летни парчета. Тя записа своите вокални партии в моята хотелска стая в Албена.

-На какво заложихте в новия албум "Феникс"?
-"Феникс" бележи един много важен период за нас, първо като група, също и в човешки план. Прекарахме уединени близо две години докато го записвахме, и все още мисля, че това е най-добрият албум на D2 досега. Много от хората, които ни харесват също мислят така. След него обаче, явно имаме нужда да правим малко по-"лека" музика..но мисля, че скоро ще ни "мине".

-Какво предстои на D2 след турнето?
-От първи септември започва поредното голямо национално турне на конкурса за най-добри ученически групи "Голямо Междучасие 2015", този път с голямата подкрепа на Министерството на Младежта и спорта. Използвам това интервю, за да поканя варненските ученически групи да се регистрират на www.d2band.com от 12 август.

Концертът във Варна ще бъде на 7 септември, и освен сладурите от Iron Sharks, в него ще вземат участие всички варненски групи, които се регистрират.

На 15 септември във Варна ще изнесем концерт и с "Легендите"- супер групата, която обединява няколко поколения музиканти, с някои от най-великите български песни за всички времена. В групата освен мен участват: Данчо Караджов от "Сигнал", Любо Киров, Константин Цеков от ФСБ, Константин Марков и Стенли от "Тангра". Шоуто ще бъде в Летния театър, готвим се усилено за него!