Американски войници в забавачка изплашиха майки

Животът

28-07-2015, 08:02

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Те паркирали чинно до оградата и слезли да огледат двора и катерушките. Тогава настъпила и паниката на няколко майки

Американски десант с бронирани джипове хвърли в шок цяло Сунгурларе вчера. Сащисани майки забелязали, че в двора на ОДЗ "Слънце" нахлуват щатските машини, а от тях изскачат рейнджъри и се втурват в двора.

"Мислехме, че терористи са нападнали детската градина и са взели децата ни за заложници. Беше страшно, всички сме в шок. А и тези караха из двора, навън имаше деца", коментираха родители вчера, които направиха снимки и ги пуснаха в интернет. Няколко часа по-късно стана ясно, че това са американски войници, които тренират в базата в Ново село. Те имали за задача да ремонтират безплатно оградата и катерушките в двора на забавачката. "Били са 10 бойци, като ги е придружавала и Военна полиция, както е по устав. Няма драма. Ремонтът на детската градина е изцяло за сметка на щатската армия. Няма терористи, няма драма", обясниха от Министерството на отбраната пред "Монитор".

US бойците се движели с два бронирани джипа "Хамър", един БТР и лек автомобил. Движението пък им осигурявала кола на Военна полиция, тъй като рейнджърите нямат право да излизат с военна техника без ескорт от нашите сили. Те паркирали чинно до оградата и слезли да огледат двора и катерушките. Тогава настъпила и паниката на няколко майки, които незабавно се свързали и с директорката на градината Катя Русенова. Пред медиите тя коментира, че военните ще боядисат безплатно оградата и съоръженията за игра на децата и няма никакво място за притеснение и истерия. Униформените заявили желанието си да помогнат на ОДЗ-то още преди година, като представили и проект. "А с какво да дойдат от Ново село до Сунгурларе, пеша ли. Те имат хамъри, с това се движат. Няма как да дойдат с лади", шегуваха се наши фуражки, станали свидетели на екшъна.