Засякоха таксиметрови шофьори с отнети книжки

Крими

27-07-2015, 16:23

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

175 жълти коли са инспектирани за два дни, съставени са близо 70 акта

Шофьори на таксита с отнети книжки са засекли инспектори на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" при проверки по Черноморието. Други пък не са имали удостоверения за таксиметров водач и разрешително от съответната община за извършване на таксиметрова дейност. Заловени са и двама водачи, представили фалшифицирани удостоверения. Лицата са предадени на органите на МВР и са стартирани досъдебни производства.

Извънредната акция се е провела този уикенд по разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски във връзка със зачестили сигнали. Във времето от 20:30 до 4 часа са инспектирани 175 таксиметрови автомобили, като са съставени близо 70 акта. Повечето от констатираните нарушения са свързани с липсата на стикери с цените и извършване на превоз на пътници без да е включен таксиметровият апарат.

Другите често срещани нарушения са липси на пътни книжки, нарушения на времето за управление и почивка, изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление, не представяне на контролни талони, липса на допълнително оборудване, не попълнени реквизити в пътните листа, както и липсата на пътни листа.