Тръгват безплатни уроци как да учим по-лесно

Животът

27-07-2015, 11:17

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Да разпределяме и организираме времето си за учене, да се фокусираме по-добре, подобряване на уменията ни за слушане и водене на записки, предлага "Учи умно"

Младежки информационен доброволчески център - Варна стартира нова серия от обучения на тема "Учи умно". Ще бъде засегната темата за начините на учене и как по-ефективно да учим. Обученията са безплатни за всички желаещи и са част от проект "Младежки информационно-консултантски център Варна", финансиран от Министерство на младежта и спорта по "Национална програма за младежта 2011-2015". Първият тренинг е на 2 август 2015 г. от 18:00 ч. в залата за обучения на организацията (Варна, ул. "Братя Бъкстон" 12А, читалище "Отец Паисий").

Ученето, в повечето пъти, се усъществява по "трудния начин" – чрез загубено време и усилия, водещи до съмнителни резултати. Добрият метод на учене трябва да е креативен и да е максимално пригоден за конкретния човек, материал и ситуация. Също главна роля в процеса играе нашият мозък и паметта, умението да запазваме информация. Но дали някой всъщност ни е обяснявал как работи мозъка ни, за да запази нужната ни информация?

В тази редица от обучения (общо 3 на брой) обучителят ще ни запознае как да разпределяме и да организираме времето си за учене, как да се фокусираме по-добре, методики за учене, прилагане на креативност, учене на факти/теория, подобряване на уменията ни за слушане и водене на записки, как да се подготвяме за изпити, как да не отлагаме. Целта на обученията е да получите повече информация относно процеса на учене, как да го подобрите и да постигнете набелязаните от вас цели/резултати.

В текущото обучение, първото от общо три по темата, ще се покрият темите:
-Как да разпределим времето ни за учене
-Методи за учене
-Как да сме по-креативни за по-големи резултати
-Някои съвети как да учим по-ефективно факти и теория