ГЕРБ оттегля доверието си от двама кметове във Варненско

Новините

26-07-2015, 12:15

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Партията залага на бившия шеф на НАП-Варна Тошко Янев за Вълчи дол, Свилен Шитов ще е кандидатът в Девня

ГЕРБ да има поне 7 кмета във Варненска област. Този резултат очаква да постигне на предстоящите местни избори управляващата партия. В национален мащаб целите са за най-малко 100 кмета, 16-18 от които на областни центрове, заяви в морската столица зам.-председателят на политическата формация и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов. ГЕРБ залага на петима от досегашните си кметове във Варненския регион – Аксаково (Атанас Стоилов), Аврен (Емануил Манолов), Бяла (Анастас Трендафилов), Ветрино (Димитър Димитров) и Варна (Иван Портних). По думите на Цветанов градоначалниците са показали добър управленски опит и са успели да постигнат значителни резултати.

Изненадващи са кандидатурите за Девня, където ГЕРБ планира да издигне настоящия общински съветник Свилен Шитов, който е бивш кандидат за кмет, като преди е бил подкрепен от "Атака" и други националистически формации, и във Вълчи дол където за кметския пост ще се бори бившият шеф на НАП-Варна Тошко Янев. Така ГЕРБ оттегля доверието си от настоящите управници Атанас Кузев и Пенка Йорданова, които на миналите избори бяха издигнати от партията. 

Настоящата депутатка от ГЕРБ Красимира Анастасова е изборът за кандидат за кмет в община Долни чифлик. За кметските столове в Дългопол и Суворово ще се борят настоящите съветници и общински председатели на партията в общините Николай Христов и Данаил Йорданов. Общинският служител Деян Иванов е кандидатът за кмет в Белослав, а Дияна Агностева, която е бивш председател на Общинския съвет в Провадия, е кандидатът за кмет на общината.

Номинациите за районни кметове и общински съветници са готови, но ще бъдат обявени след съгласуване в началото на септември. Цветанов не пропусна да благодари на кмета Иван Портних, който по думите му е положил максимални усилия за усвояване на европейски средства и реализиране на инфраструктурни проекти, които дълго време са били мечта на варненци. Убедени сме, че Иван Портних е най-доброто, което можем да предложим на Варна и че градът ще успее да си върне титлата за морска столица, която имаше преди, коментира още Цветанов.

Запитан дали част от гласовете за ГЕРБ няма да отидат за кандидата Данаил Папазов, зад когото застават ключови лица от партията, напуснали я преди време, Цветанов заяви, че няма притеснения в тази насока. "Партия ГЕРБ показа своята системност. Тя е дала възможност на всички свои членове да работят за каузата й. Когато интересите се разминат, е нормално тези членове да отидат на други места. Така тези хора дават много повече възможности за поле за изява и подкрепа от симпатизантите", коментира председателят на Предизборния щаб и допълни, че спекулациите не будят притеснения в ГЕРБ.