Майки подобряват рекорд в "Голямото кърмене"

Новините

24-07-2015, 12:06

Снимка:

biglatchon.org

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инициативата се провежда за трети пореден път

Майки от Варна за пореден път ще се съберат, за да кърмят заедно децата си. Домакин на инициативата "Голямото кърмене" - The Big Latch On ще бъде Карин дом, в чиято градина е обособено специално място за кърмещи майки. Срещата тази година е на 31 юли от 10 часа. Целта е да се подобри миналогодишния рекорд – 14 536 кърмещи едновременно на различни места в света жени, 18 от които във Варна.

"Голямото кърмене" се провежда за трети пореден път. По време на проявата група кърмещи майки идват на определени места по целия свят, по едно и също време и в продължение на 1 минута кърмят своите деца. След това, кърмещите без прекъсване за 1 минута майки, се преброяват от свидетели и се събира тяхната бройка за целия свят.

Кампанията цели да подкрепи кърменето, включително и на обществени места, да го направи нормална част от ежедневния живот на майките и да повиши информираността по темата. "Ние всички знаем, колко важно е кърменето. Нека чрез това събитие докажем, че ценим неговата стойност за следващите поколения", призовават организаторите.