Варненски майки се събират за "Голямото кърмене"

Животът

23-07-2015, 12:18

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кът за кърмене в градината на Карин дом

Инициативата ще се проведе за трета поредна година

В специалния кът в градината на Карин дом, в петък от 10 часа, варненски майки се събират за "Голямото кърмене". Морската столица участва за трети пореден път в тази инициатива.

"Искаме да подобрим миналогодишния рекорд от майки, кърмещи в продължение на 1 минута едновременно своите бебета", споделят организаторите.

Основни цели на "Голямото кърмене" са : подкрепа на кърменето и кърмещите като общност, възможност да се осигури постоянна подкрепа и насърчаване на кърменето; повишаване познанията и информираността в подкрепа на кърменето; подкрепа на кърменето на обществени места;- да се направи кърменето нормална част от ежедневния живот на кърмещите майки; увеличаване подкрепата за кърмещи жени, подкрепа от техните партньори и роднини.

"Голямото кърмене" (The Big Latch On) се провежда за първи път в Нова Зеландия през 2005 година, като част от Световна Седмица на Кърменето (която се провежда в периода 1-7 август). Група кърмещи майки идват на определени места по целия свят, по едно и също време и в продължение на 1 минута кърмят своите деца. След това, кърмещите се преброяват от свидетели, събира се тяхната бройка за целия свят и тази година ще се опитаме да подобрим миналогодишния рекорд - 14 536 кърмещи едновременно майки.