Футболна България разчита на Черно море в Европа

Спорт

23-07-2015, 10:20

Снимка:

© Varnautre.bg | Ивайло Борисов

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Никола Спасов оптимист за двубоя днес

Участието на родните тимове в евротурнирите този сезон е на път да се превърне в истински крах. Лудогорец и Литекс вече отпаднаха, а Берое има много трудна задача срещу Брондби, след като загуби с 0:1 у дома. Само Черно море се представи на ниво в първия мач срещу Динамо (Минск), но и варненци не постигнаха добър резултат. Равенството 1:1 дава по-големи шансове на тима от Беларус, който ще има на своя страна домакинското предимство, но след двубоя в Разград всички в лагера на Черно море се убедиха, че съперникът е напълно преодолим. Най-голям оптимист е наставникът Никола Спасов, който със самочувствие заяви, че "моряците" са по-добрият отбор и излизат за победа в Минск.

Спасов ще заложи на Вилиян Бижев като единствен нападател, но той ще има подкрепата на Симеон Райков, Мехди Бурабия и Матиас Курьор. Последните двама са в отлична форма, а Курьор се превърна в човека за важните голове. С негово попадение Черно море срази Левски във финала за Купата на България, а през последната седмица футболистът от Мартиника се разписа срещу Динамо и срещу Пирин на старта на сезона в "А" група".

Наставникът на беларусите Вук Рашович е наясно, че на неговия отбор предстои трудна битка. Сърбинът реши да запази мълчание в навечерието на двубоя, но се надява футболистите да изпълнят в максимална степен тактическите му указания. Атаката на Динамо отново ще се води от Фатош Бечирай, а бившият халф на ЦСКА Удоджи ще остане на пейката.

Вероятни състави:

ДИНАМО МИНСК (4-4-2): Гутор, Бегунов, Политевич, Бангура, Витус, Биков, Едигарян, Корзун, Адемович, Расадкин, Бечирай
Старши треньор: Вук Рашович
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Чанович, Станчев, Паланков, Кулибали, Венков, Клок, Буркхард, Курьор, Бурабия, Райков, Бижев
Старши треньор: Никола Спасов

СЪДИЯ: Анатолий Жабченко (Украйна)

СТАДИОН: "Трактор"

НАЧАЛО: 18 часа