Мишо Венков: Ще излезем с нужния респект срещу Динамо

ВИДЕО: В никакъв случай няма да ги надценяваме или подценяваме

Мишо Венков е категоричен, че той и съотборниците му ще дадат всичко от себе си в реванша с Динамо. Капитанът на Черно море сподели, че "моряците" ще излязат с нужния респект към противника в четвъртък. Двата тима се изправят един срещу друг утре в 18 ч. на стадион "Трактор" в Минск.

Ето какво сподели сърцатият защитник на летище Варна:

- Мишо, с каква нагласа заминавате за Минск?

- Нагласата ни е за победа, тръгваме с настроение. Имаме желание всички да се раздадем на максимална степен и да спечелим мача. Друго не ни минава през главата. Но вече каквото сабя покаже... Амбицирани сме да продължим. Мога да гарантирам, че ще се раздадем и всеки един от нас ще даде максимума от себе си. От там нататък каквото стане - спорт е, футбол е.

- Динамо е отбор с голям бюджет, но ти каза, че на терена не играят пари, а хора. Май се доказа тезата ти в първия двубой.

- Абсолютно. Това, че имат по-голям бюджет, нас не ни интересува. Ние излизаме да надиграем отбора на Динамо. Имаме много добър отбор, добър колектив сме. Нас това нещо не ни влияе кой колко скъпо платен е. Ние си играем за себе си, за клуба, за хората и се надявам да ги зарадваме с този мач.

- Мислиш ли, че нещо трябва да промените след първия двубой или трябва да играете по начина, по който играхте в Разград?

- Аз мисля, че добре стояхме на терена. Жалко, че допуснахме такъв гол от статично положение. Но владеехме инициативата, играта, можехме да отбележим и втори гол. Разочаровани сме малко от получения гол, защото можехме много да си улесним нещата, но ако трябва ще минем по трудния път. Пак казвам – единствената ни нагласа е да продължим напред.

- В първите 10 минути на първия мач се чувстваше, че имахте респект от Динамо (Минск), може би от това, че не ги познавате и малко по-плахо влязохте в мача. Смяташ ли, че сега ще стъпите по-здраво още от първата минута?

- Да, може и така да е било. Европейски мач, първи наш официален и респект, може би. Но смятам, че в Беларус двубоят ще е много по-различен и ще подходим по различен начин. Не искам да коментирам как ще излезем, но от първата минута ще търсим победата.

- Има ли сили Черно море да владее играта в Беларус така както беше в Разград или по-скоро ще разчитате повече на контраатаки?

- Ще бъде коренно различен мач, те са домакини. Може би са по-опитен отбор от нас. Пак казвам – ще излезем с нужния респект към противника, но в никакъв случай няма да ги надценяваме или подценяваме. Ще излезем да се надиграваме с тях, ще хвърлим максимум усилия, ще дадем всичко от себе си и се надявам да сме крайни победители.