Намалиха гаранцията на разследван за контрабанда

Крими

21-07-2015, 11:57

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Имотното състояние на 51-годишния мъж от Нови пазар не било цветущо

Варненският апелативен съд измени определение на Окръжния съд в Шумен и намали от 5000 на 2000 лева паричната гаранция, определена за Елзар Кяшифов. 51-годишният мъж от Нови пазар е обвиняем по досъдебно производство на Областната дирекция на МВР в Шумен за придобиване и притежание на лекарствени средства, съдържащи псевдоефедрин и за митническа контрабанда.

Кяшифов попадна в ареста през април миналата година заедно с Росен Ников от Добрич и Емил Асенов от Нови пазар. Разследването срещу тях и други трима мъже е затова, че придобили и държали голямо количество от лекарство, което съдържа дериватна форма на ефедрин и което от 2005 година е забранено в България. В хода на следствените действия се установило, че хапчетата, открити в домовете на обвиняемите, са на стойност 166 512 лева и са внесени от Република Турция. Ников, Асенов и Кяшифов имат повдигнато и още по едно обвинение в митническа контрабанда, извършена в периода от 22 март до 19 април 2014 година. От една година, след определение Варненския апелативен съд Кяшифов търпи мярка за неотклонение "домашен арест".

За да намали днес от 5000 на 2000 лева паричната гаранция Варненският апелативен съд се съобрази с представените доказателства за имотното състояние на Кяшифов. Хотелът, който е бивша собственост на дружеството на обвиняемия, е бил обявен за публична продан. Средствата от продажбата са били разпределени изцяло между кредиторите. Преценката на актуалното имуществено състояние на Кяшифов мотивира съда да намали размера на определената парична гаранция.