Трима от България до Индия на стоп за 511 дни

Животът

21-07-2015, 07:28

Снимка:

rovingsnails.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тръгнали през 2013-а и прекосили Турция, Мианмар, Китай и Ирак

Трима на път, като броим и котката. Историята за пътешествието на Борис Кънев, приятелката му Марта и тяхното коте Бирма започва от България преди 511 дни. Пеша и на стоп те преминали през цяла Азия, за да стигнат крайната си цел - Индия.

Носели със себе си само една стара нокиа и географска карта. Тръгнали през 2013-а и прекосили Турция, Мианмар (Бирма), Китай и Ирак. Успявали да се свържат с близките си винаги когато искали, и пускали в блога си rovingsnails.com разкази за приключенията и неудачите си. Там са качени и снимки от безкрайната им авантюра. На една от тях Борис прави кълбо във въздуха на 5000 м височина на превал в Тибет.

"Следвахме маршрут, който избирахме според странните криволици на картата, необичайните имена на селища и противоречивите указания на местни хора, които спирахме, за да ни упътят. Разбира се, можехме да стигнем до същите места, ако следвахме точния път, но предпочетохме магията на неизвестността, незнаейки какво се крие след следващия завой", написала Марта в блога.

Вестник "Хиндустан Таймс" публикува статия за двойката (без да броим котето) със снимките от пътешествието.