Военните хукнаха към морето, спят за 18 лв. в апартамент

Туризъм

20-07-2015, 08:13

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Водят ги и на екскурзия в Палма де Майорка и Виетнам. Рейнджърите щурмуват Св. Св. Константин и Елена, отдъхват на аванта

Военните окупираха почивните станции на Министерството на отбраната. Базите за отдих край морето са препълнени, като към момента все още се предлагат карти за отдих, но чак за средата на септември, сочи информация, публикувана на сайта на мегаагенцията под шапката на ведомството "Военни клубове и военно-почивно дело", която стопанисва базите.

Цените за армейците в тях са не просто символични, а безпрецедентно ниски - 15 лв. на ден, в които влизат закуска, обяд и вечеря плюс доплащане в зависимост от помещението. За бунгало в къмпинг "Чайка" в Обзор например се доплащат едва 1,1 лв., а за цяла къща 3,3 лв. За толкова служителите под пагон наемат и цели апартаменти в някои от почивните станции на МО, сред които хотелът на брега на морето в бургаския квартал Сарафово, бъркайки се общо само 18 лв. Най-скъпи са ВИП апартаментите в хотелите "Флагман" и "Адмирал" в курорта Св. Св. Константин и Елена и базите в Созопол и Несебър. За тях военните доплащат 11 лв.

Цените за пенсионираните служители от системата са съвсем други - от 20 лв. за двойна стая до 76 лв. за лукс апартамент в хотел "Хармония" в Пампорово. Без карта по социалната програма за отдих на МО сумите също са доста по-тлъсти - от 30 лв. за стая до 99 лв. за апартамент. Рейнджърите, завърнали се от мисия зад граница пък, могат да релаксират на аванта в хотел "Маяк" в Св. Св. Константин и Елена, където министерството стопанисва общо четири почивни станции. Напълно безплатна едноседмична почивка предлага чрез организирането на лагери за децата на военните, включително на загиналите по време на служба, и хотелът на МО в Сарафово.

Иначе екстрите в базите за военните също са на цени, напомнящи за соца. Наемът на колело например е едва левче за час, 20 минути в джакузи струват 2 лв., а боулингът излиза 3 лв. Ползването на басейните и фитнес залите обикновено е безплатно, докато в същото време външните посетители броят двойни суми.

За летния си отдих армейците могат да избират между десетки бази. МО е ведомството, стопанисващо най-много почивни станции. 11 от тях са разположени край морето, а останалите в планините и места с минерални извори, като Хисаря. Мнозина военни пък са избрали да събират слънчеви лъчи в чужбина. МО организира и екскурзии също на преференциални цени за военните, служителите на ведомството и техните близки в държави като Гърция, Турция, Италия, Германия, Франция, Чехия, Полша, Унгария, Португалия и дори екзотични дестинации като Виетнам. Под слънцето в Палма де Майорка военните могат да се припичат в продължение на седмица срещу 952 лв., а 14-дневна ваканция с пълен пансион в Малага им излиза 1251 лв.