500 полицаи са командировани по Черноморието

Туризъм

18-07-2015, 10:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Румяна Бъчварова: Туристите могат да бъдат спокойни за сигурността си

Допълнителни 500 полицаи са командировани по Черноморието. Туристите могат да бъдат спокойни за сигурността си, заяви за БНР министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя направи този коментар по повод намерения вчера на плажа в Свети Влас автомат "Калашников" и боеприпаси. Бъчварова отказа да съобщи повече подробности за инцидента, защото се води досъдебно производство. 

Вицепремиерът направи първа копка на следващия етап от строителството на оградата българо-турската граница. До края на тази година ще бъдат готови 10 километра от 34-те, които са на територията на Хасковска област. Цялото преградно съоръжение ще струва около 20 милиона лева, а пътят, който се изгражда паралелно, е за 4 милиона лева. Средствата за втория етап от строителството ще бъдат заделени през следващата година, уточни министър Бъчварова.

Така са планирани дейностите през тази година, че в зависимост от степента на риска на определени места да се изгражда само път, на други места само ограда с път, за да можем да се вместим в тези ограничения на бюджета. Все пак една сума от 30 милиона не е малка, обясни Бъчварова.Имиграционният натиск се е увеличил, съобщи вицепремиерът.Много повече е, отколкото миналата година, но пък и мерките, които прилагаме, са повече. Вече имаме и опит. Опитваме се да овладяваме тези процеси, но някъде около 4,5 пъти в повече в сравнение с аналогичния период на миналата година. Това са средните стойности за Европа, посочи Бъчварова.