Отровиха 30 котки в "Кайсиева градина"

Родители се притесняват, че децата им също могат да си изпатят от отровата

Десетки котки са отровени във варненския кв. "Кайсиева градина" във Варна, предаде Радио "Фокус". Жители на района алармираха, че от близо 10 дни неизвестен извършител трови уличните котки. Към момента има данни за отровени поне 30 животни. Междублоковите пространства са били осеяни с трупове на отровени котки. Голяма част от котките са били гледани от хората в квартала, което може да е причина някой от квартала да е изпитал злоба и да е решил да ги унищожи. Хората в квартала са ужасени от труповете на котките, които са из целия район. Родители се притесняват, че децата им също могат да си изпатят от отровата, защото не се знае по какъв начин се разпространява.

"Това е много жестоко, котките не пречат на никой - нито хапят, нито налитат на хората, що за чудовище може да ходи по улиците и да трови беззащитни животни", изразиха възмущението си жителите на района. Те допълниха, че са подали сигнал в районното управление на полицията, но към момента няма реакция. 

През март тази година от масово тровене на уличните котки се оплакаха и жителите на кв. "Траката". В края на февруари пък живеещи във "Възраждане" алармираха, че мъж с пушка избива бездомни кучета и котки