Условни присъди за отглеждане и търговия с марихуана

Крими

10-07-2015, 10:29

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Заради 69 саксии и 4740 грама марихуана Ален Арабаджиев и Светослав Господинов ще плащат общо 8 500 лева глоба

Двама мъже получиха условни присъди заради отглеждане на марихуана и притежание на наркотични вещества с цел разпространение. Варненският Окръжен съд одобри споразумение, сключено между Окръжна прокуратура, Ален Арабаджиев и Светослав Господинов.

Наказанието на 43-годишния Арабаджиев от Варна е лишаване от свобода за 2 години, отложено с 4-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 6000 лева.

Съгласно споразумението 25-годишният Господинов от Бургас получи наказание лишаване от свобода за 1 година и 11 месеца, отложено с изпитателен срок от 4 години. В рамките на споразумението се определя и пробационна мярка "Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за 3 години, както и глоба в размер на 2500 лева.Двамата мъже се запознали в средата на 2013 г. Тогава Арабаджиев споделил, че употребява марихуана, а Господинов - че има възможност да я разпространява. Решили да започнат отглеждането на растения от рода на индийския коноп. Семейството на Арабаджиев разполага с недвижим имот в местността "Прибой" край Варна. Мястото не било често посещавано и давало възможност за скрито отглеждане на марихуана. През месец август 2013 г. двамата засадили семена на растението "cannabis sativa" в саксии и купили необходимото за отглеждането в домашни условия оборудване. При претърсването са иззети 69 саксии със стръкове трева. Изсушената маса е 4740 грама марихуана. Наркотикът ще бъдат отнет в полза на държавата и унищожен.