Пламен Константинов: Всякакви резултати са възможни

Да се възползваме от родната публика

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов заяви, че основната цел пред тима е да спечели финалния турнир на втора дивизия на Световната лига. Той и треньорите на Белгия, Аржентина и Франция дадоха пресконференция преди предстоящите ключови мачове, които са в петък и събота в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.

Константинов допълни, че България трябва да се възползва от това, че играе вкъщи, да се мотивира и да се опита да спечели състезанието.

"С отбори, които са близо един до друг, е възможен всякакъв резултат", посочи още българският треньор. "Финалната четворка е много изравнена, няма голяма разлика между отборите. Предстои интересен турнир и всякакви резултати са възможни. Дано успеем да се възползваме, че играем пред родна публика, което допълнително ще ни мотивира".

Българите се изправят срещу Белгия, които завършиха като победители в група "Е".

"В турнира всичко е възможно, срещу домакините винаги е трудно". Това заяви наставникът на белгийците Доминик Байенс. „Щастлив съм, че сме тук за финалния турнир. Миналата седмица загубихме първия си разпределител, но това може и да е добре, защото не се познава играта на втория ни играч на тази позиция", каза още той.

В другия полуфинал се срещат Аржентина и Франция.

"Щастливи сме, че ще участваме във финалната четворка, това беше целта ни", заяви треньорът на Франция Лоран Тил. „Знам, че срещу Аржентина ще ни е трудно", каза още той. „Срещу Франция ни предстои изключително труден мач", сподели пък наставникът на Аржентина Хулио Веласко. Той припомни, че миналата година Аржентина е играла няколко пъти срещу Франция и е загубила три от четирите мача, плюс инкасираната загуба на Световното първенство.