Спецполицаи в среднощна акция в центъра на Варна

Архив Варна

09-07-2015, 12:21

Снимка:

@Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Според информация на БЛИЦ е задържан ММА боеца Добермана

Спецполицаи реализираха зрелищна акция пред хотел "Черно море" във Варна снощи. По информация на БЛИЦ е задържан ММА боеца Здравко Вълчев. Файтърът беше издебнат, докато стоеше в заведение срещу хотела и тръшнат от двама полицаи с бронежилетки. Арестът се проведе около 22:30 часа на едно от най-оживените места в морската столица. Добермана е бил свален от полицаите, единият от които насочил пистолет към него, а другият го закопчал с белезници, разказаха пред БЛИЦ очевидци. След това Вълчев е бил изведен от заведението с ръце на гърба и напъхан в полицейски автомобил, паркиран на тиха уличка зад бара.

Поне 10-ина цивилни полицаи в продължение на няколко часа бяха "окупирали" централната варненска улица. Като се изключи зрелищният арест, присъствието им остана незабелязано от гражданите. В реализацията не участва нито един униформен полицай, а всички служители на МВР, които имаха отношение към нея, бяха от столицата. Варненската дирекция на МВР е била държана настрани. 

Вчерашният арест е финалната част на разработка на спецпрокуратурата срещу организирана престъпна група, като според източници в нея са били 6-има души.

Освен с изявите си на ринга Здравко Добермана е известен с това, че припечелваше хляба си и като лична охрана. Доскоро той гравитираше около небезизвестен варненец, сочен от години за наркобос, който през последната година и половина се опита да монополизира пазара на проституцията. Същият беше събрал от спортните зали силововаци,с помощта на които респектираше конкуренцията.

От пресцентъра на МВР потвърдиха, че в морската столица е реализирана специализирана полицейска операция под контрола на Специализираната прокуратура, но отказаха повече подробности с думите, че информация ще бъде изнесена на по-късен етап. 

Здравко Вълчев