Проф. Капрелян отличен с "Благородно сърце"

Животът

08-07-2015, 20:11

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варненският лекар получи грамотата за неговата професионална подкрепа на болните с редки заболявания

Поредно признание и проява на искрена благодарност получи ръководителят на Катедрата по нервни болести и невронауки към МУ-Варна и началник направление "Нервни болести" в УМБАЛ "Св. Марина" проф. Aра Капрелян. Той получи грамота "Благородно сърце" за неговата професионална подкрепа на болните с редки заболявания и участието му като лектор в семинар, протекъл под мотото "Редките болести - подай ръка, докосни се до тях". 

На 3 юли в Община Русе се проведе семинар по редки болести "Да добавим живот". Събитието бе организирано от Националния алианс на хора с редки болести, с подкрепата на кмета на Русе Пламен Стоилов.

Националният алианс представлява над 50 патологични състояния и се явява свързващо звено между болните и обществено-здравната система. Форумът, на който присъстваха членове на пациентски организации, граждани и представители на Националния алианс на хора с редки болести беше открит от неговия председател Владимир Томов. 

В научната програма взеха участие д-р Мариана Симеонова (Директор на Изпълнителна агенция по трансплантация към МЗ), специалистите д-р Десислава Ганчева по кожни болести и д-р Доротея Тодорова по хематология от УМБАЛ "Д-р Г. Странски-Ст. Загора", както и проф. д-р Ара Капрелян, който изнесе доклад на тема "Болест на Помпе - съвременна диагностика и лечение".